Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σπιτικές μάσκες για αφυδατωμένα μαλλιά!

Για όσες από εσάς το κόστος για τις μάσκες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι απαγορευτικό...
αλλά και για όσες θέλετε να ξέρετε ότι αυτό με το οποίο περιποιείστε τα μαλλιά σας είναι κάτι απόλυτα φυσικό,τώρα υπάρχει λύση: Σπιτικές συνταγές για μάσκες μαλλιών!


Κάποιες ιδέες για τις πιο αποτελεσματικές μάσκες που θα φροντίσουν για την ενυδάτωση των μαλλιών σας και θα τα αφήσουν απαλά και μεταξένια. Ιδιαίτερα τώρα, που τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται έξτρα από τον καυτό ήλιο και το αλάτι της θάλασσας (εκτός από το σεσουάρ και τα προϊόντα styling που μερικές από εμάς τους δίνουν και καταλαβαίνουν…) οι μάσκες που ακολουθούν θα δώσουν έναν άλλο αέρα στα μαλλιά σας! Και να θυμάστε ότι τα μαλλιά είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα της γοητείας μας!





Μάσκα με αυγό: Η …αυγουλένια που θα σας καταπλήξει!
Θα χρειαστείτε:
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ωμά αυγά
Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε;
Θα χτυπήσετε σε ένα μιξεράκι καλά τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Θα εφαρμόσετε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά. Για καλύτερα αποτελέσματα θα τυλίξετε με μια ζεστή πετσέτα. Αφήστε για περίπου 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά με σαμπουάν και χλιαρό προς ζεστό νερό.
Μάσκα με αβοκάντο: Αβο-κάν’το … και θα με θυμηθείς!
Θα χρειαστείτε:
2 ώριμα αβοκάντο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή ώριμη μπανάνα
1 ασπράδι αυγού
Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε;
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μιξεράκι και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε μια παχύρευστη κρέμα. Απλώστε την κρέμα αρχικά στις άκρες κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Απλώστε ότι περισσεύει στα υπόλοιπα μαλλιά. Τυλίξτε με ζεστή πετσέτα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο απαλά από ποτέ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου